Violenţele din Siria fac din ce în ce mai multe victime în cele mai importante oraşe din ţară, Damasc şi Alep, iar dramele oamenilor sunt vizibile în spitalele care nu mai au aparatură şi medicamente să îi trateze.
Nick Paton Walsh de la CNN a realizat un reportaj la spitalul Dar alShifa din Alep, unde medicii fac tot posibilul pentru a salva vieţile răniţilor din atacurile trupelor guvernamentale.
Sirienii sunt atât de obişnuiţi să vadă sânge în faţa spitalului Dar alShifa din Alep încât trec indiferenţi pe lângă petele de pe trotuar. Spitalul încearcă să treacă peste fiecare zi şi să trateze pacienţii, deşi îi lipsesc chiar şi dotările de bază. A fost lovit de bombardamente: două atacuri separate au distrus secţia de maternitate, care este în prezent o gaură în clădire.
Copiii care ajung în acest spital suferă cel mai mult: au tăieturi, vânătăi sau răni deschise, alţii suferă de malnutriţie.
Medicii spun că guvernul a închis spitalul de stat pentru copii din cauza birocraţiei, aşa că Dar alShifa este singurul loc în care aceştia mai pot fi trataţi.
Mohamed, în vârstă de opt ani, a fost lovit în timpul unui bombardament al trupelor guvernamentale. Un şrapnel l-a atins în piciorul drept şi i-a fracturat femurul. Este însă tăcut şi curajos, aşteptând decizia medicilor. Rana care, tratată într-un spital din Europa, i-ar permite să joace fotbal în câteva luni, este în Siria o adevărată provocare din cauza lipsei de medicamente şi aparatură medicală. Medicii decid că Mohamed ar putea fi tratat în spitalul guvernului, ironia făcând ca aceia care l-au rănit să îl poată şi vindeca.
Ahmad a ajuns la spital cu urechea ruptă, după ce un şrapnel l-a lovit în spatele capului. În timp ce medicii îi curăţă rana, lumina se întrerupe. Micul pacient stă totuşi cuminte, în timp ce un medic cu o lanternă montată pe cap încearcă să îl trateze. Anestezi