- Diverse - nr. 175 / 8 Septembrie, 2012 Cercetatorii de la Universitatea Ulm, din Germania, citati descopera.ro, au constatat ca un pahar de vin rosu baut la masa inhiba depozitarea grasimilor in celule, datorita unui antioxidant – resveratrolul – identificat in pielea bobului de strugure. Totodata, aceasta substanta ajuta la prevenirea aparitiei afectiunilor legate de obezitate, cum ar fi diabetul si arterele infundate. Pe de alta parte, antioxidantii din vin ajuta la vindecarea pielii deteriorate, fiind suficient sa adaugam in apa din cada 20 de picaturi de ulei esential de iasomie, un sfert de cana de ulei din boabe de struguri, o cana de sare de mare si jumatate de sticla de vin. Dupa o baie de 20 de minute, efectele benefice asupra pielii sunt incredibile. Specialistii spun ca vinul se potriveste perfect zicalei "cui pe cui se scoate”, in sensul ca nimic nu ataca mai bine petele de vin rosu ca vinul alb. Se toarna cu atentie vin alb peste pata si se acopera cu sare, ca sa absoarba lichidul, apoi se spala materialul ca de obicei. Un alt studiu, al Universitatii din Porto, Portugalia, a descoperit ca, daca se marineaza carnea de vita cu vin rosu, timp de doua ore, aceasta va contine cu pana la 88% mai putine substante cancerigene, decat carnea nemarinata! (L.P.) - Diverse - nr. 175 / 8 Septembrie, 2012 Cercetatorii de la Universitatea Ulm, din Germania, citati descopera.ro, au constatat ca un pahar de vin rosu baut la masa inhiba depozitarea grasimilor in celule, datorita unui antioxidant – resveratrolul – identificat in pielea bobului de strugure. Totodata, aceasta substanta ajuta la prevenirea aparitiei afectiunilor legate de obezitate, cum ar fi diabetul si arterele infundate. Pe de alta parte, antioxidantii din vin ajuta la vindecarea pielii deteriorate, fiind suficient sa adaugam in apa din cada 20 de picaturi de ulei esential de iasomie, un sfert de cana