Noul an şcolar debutează la Grăniceşti într-o „şcoală” mai puţin obişnuită. Cei peste 400 de elevi ai şcolii vor merge la ore în Căminul Cultural al satului, acolo unde sala de festivităţi a fost compartimentată şi transformată în săli de clasă şi grupe de grădiniţă. Motivul pentru care s-a ajuns la această soluţie de avarie este faptul că şcoala din localitate se află în reabilitare. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 700.000 de euro, un proiect derulat prin Banca Mondială, iar lucrările nu se vor finaliza până în luna februarie a anului viitor.
Dată fiind situaţia, primarul localităţii, Gheorghe Nuţu, a trebuit să găsească soluţii pentru începerea noului an şcolar.
Ore mai în şoaptă, pentru a nu deranja clasa vecină
Astfel, Căminul Cultural din localitate a fost transformat, pentru o perioadă, în şcoală, iar o sală mare, de festivităţi, a fost compartimentată cu plăci OSB, iar clasele elevilor nu au nici uşi şi nici tavan, ci doar pereţi despărţitori.
Pentru că nu sunt izolate fonic şi există riscul ca elevii dintr-o clasă să fie distraşi de orele din altă clasă, primarul din Grăniceşti a spus că „profesorii încearcă să-şi pună orele în aşa fel încât să nu se deranjeze unul pe celălalt. Încearcă să facă orele de muzică odată, ca să nu fie deranjaţi elevii din alte clase, de exemplu”.
Primarul susţine că orele se desfăşoară puţin mai greu decât în mod obişnuit, profesorii vorbesc mai încet, însă acestea fiind condiţiile în momentul de faţă, singura soluţie a fost mutarea şcolii în Căminul Cultural, întrucât acolo spaţiul permitea celor 400 de elevi să înveţe în două schimburi.
Şapte clase au fost amenajate în sala mare de festivităţi a Căminului Cultural, în timp ce la etaj şi la demisol mai sunt alte câteva clase în care vor învăţa copiii preşcolari şi cei de clasă pregătitoare. Clasele sunt deja pregătite de înc