Începutul toamnei este întotdeauna stresant pentru organismul tău, care trebuie să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură şi de umiditate şi să reziste în faţa asaltului virusurilor şi bacteriilor care aduc răceli şi gripe. Nu îl lăsa să se descurce singur, dă-i o mână de ajutor! Începutul toamnei este întotdeauna stresant pentru organismul tău, care trebuie să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură şi de umiditate şi să reziste în faţa asaltului virusurilor şi bacteriilor care aduc răceli şi gripe. Nu îl lăsa să se descurce singur, dă-i o mână de ajutor!
De ce? Mişcarea ritmică pe care o fac picioarele în timpul unei plimbări la pas se difuzează în tot sistemulmuscular, inclusiv în muşchii intercostali, care se dilată. În plus, plămânii se umplu cu oxigen, pe care îl “livrează” celulelor, ajutându-le astfel să se regenereze.
De ce? Consumate în cantităţi moderate, aceste băuturi furnizează organismului flavonoizi - substanţe care se găsesc din abundenţă în sucul strugurilor şi care au un rol major în fortificarea imunităţii.
De ce? Stresul blochează mecanismul de producere a limfocitelor şi leucocitelor - celulele care apără organismul - şi în felul acesta reduce imunitatea.
De ce? Strugurii, merele, perele, gutuile şi prunele, roşiile, castraveţii şi ardeii graşi sunt alimente pline de antioxidanţi - vitamine şi minerale ce combat bacteriile şi virusurile, îţi dau energie şi stimulează capacitatea de autoapărare a organismului.
De ce? În timpul somnului, toate celulele se repară şi astfel organismul îşi recapătă forţa.
De ce? Vitamina C este cele mai puternic antioxidant, de aceea se recomandă ca, din septembrie până în martie, să se ia o tabletă de 1.000 mg pe zi (pentru adulţi) sau 500 mg pe zi (pentru copii), timp de 10 zile pe lună.
De ce? Dacă nu îţi place gustul acrişor al vitaminei C, o poţi înlocui cu propolis