Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant de peste 400 de kilograme. După ce şi-a pus şorţ şi pereche de mănuşi de unică folosinţă, primarul a ajutat la prepararea mămăligii. După ce mâncarea a fost servită, primarului Clujului s-a cinstit cu un pahar de ţuică.
"Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Emil Boc.
CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE DE LA PREPARAREA MAMALIGII
După ce i-a ajutat pe bucătarii Primăriei să pregătească mămăliga gigant, pe care scria cu litere formate din jumări "Memo 10", numele restaurantului administrat de municipalitatea clujeană, Emil Boc a spus "No, asta e" şi a turnat mămăligă în boluri de plastic, servindu-i pe clujenii prezenţi.
La final, Emil Boc a ciocnit un pahar cu ţuică de prune cu membrii juriului Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber şi a gustat mămăliga despre care a spus că este "ca la mama acasă".
O echipă formată din zece bucătari ai restaurantului administrat de Primăria Cluj-Napoca, Memo 10, au preparat, duminică, o mămăligă de peste 400 de kilograme. Mămăliga a fost împărţită în 2000 de porţii, după care a fost servită în mod gratuit celor prezenţi la eveniment.
Directorul Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, a declarat că mămăliga a fost preparată la una din cantinele primăriei şi adusă în mai multe oale în faţa publicului clujean. "Pentru etapa Polus din cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber o echipă de zece buc