IAȘI. Site-ul celei mai căutate instituții publice a orașului – Primăria Iași, pare abandonat, în anumite secţiuni ale sale, de prin anul 2008.
Sporadic, în toată această perioadă s-au mai strecurat unele informații a căror apariție a fost obligatorie, sau alte informații care fac parte dintr-un context favorabil edilului șef. Noutăți arzătoare precum situația la zi a șantierelor din Iași, proiectele de hotărâri analizate de consilieri sau modificările în circulație, sunt inexistente. Site-ul abundă însă de informații considerate utilitare, a căror valabilitate nu mai este demult actuală.
Rubrica ”declarații de avere” păstrează încă numele unor doamne și domni consilieri care au uitat probabil și limba română, cum este cazul fostei consiliere Aneta Manolache, plecată din penultimul mandat de Consiliu Local, să se căsătorească în Franța.
La rubrica ”turism” se regăsesc cele mai vechi noutăți, turiștii fiind invitați să viziteze Muzeul Teatrului, clădire restituită demult proprietarilor de drept, Piscina Moldova, Pădurea Breazu sau Ștrandul Municipal din …strada Palat nr. 3.
O altă rubrică, cel puțin ciudată, este ”Fișa localității Municipiului Iași”, în care se prezintă, nimic altceva, decât situația șomerilor înregistrați în Iași la nivelul anului 2005.
Mass media locală este prezentă și ea la nivelul celei existente în urmă cu 7 ani, iar lista cetățenilor de onoare ai Iașului se oprește la academicianul Alexandru Zub, căruia municipalitatea i-a conferit acest titlu în anul 2009.
La o altă rubrică – ”Informații servicii”, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze viceprimarului Vasile Munteanu, retras din această funcție, sau viceprimarului Romeo Olteanu, actual prefect al Iașului. Poate tocmai pentru că noutățile sunt atât de prăfuite, cartea de oaspeți găzduită pe site se oprește la un ultim mesaj, transmis călduros către primar, la