"Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Emil Boc.
Primarul Clujului a fost cinstit de organizatori cu un pahar de Ţuică. Mămăliga cu brânză şi jumări a avut la final 400 de kilograme. Turnată în trei straturi într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, bucătarii au folosit la prepararea mămăligii 50 de kg de făină de mălai, 30 de kg de brânză, 30 de kg de caşcaval şi 10 kg de jumări.
Clujenii adunaŢi în parcarea de la Polus au preparat în total 2.000 de porŢii care au fost împărŢite celor prezenŢi.
"Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Emil Boc.
Primarul Clujului a fost cinstit de organizatori cu un pahar de Ţuică. Mămăliga cu brânză şi jumări a avut la final 400 de kilograme. Turnată în trei straturi într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, bucătarii au folosit la prepararea mămăligii 50 de kg de făină de mălai, 30 de kg de brânză, 30 de kg de caşcaval şi 10 kg de jumări.
Clujenii adunaŢi în parcarea de la Polus au preparat în total 2.000 de porŢii care au fost împărŢite celor prezenŢi.