Alimentaţia este aliatul de preţ pe care îl avem pentru a ne bucura de o viaţă sănătoasă. Este foarte uşor să faci însă alegerile greşite şi mulţi dintre noi abordează un regim alimentar dăunător. Iată care sunt alimentele pe care nutriţioniştii ne sfătuiesc să le evităm pe cât posibil.
Ouăle din supermarket
Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Este foarte important să acorzi însă o atenţie deosebită sursei de unde cumperi aceste ouă, pentru că cele mai sănătoase sunt cele cumpărate de la ferme specializate, unde ştii că ouăle sunt proaspete. Ouăle din supermarketuri pot să fie vechi de câteva săptămâni atunci când ajung la vânzare şi pot conţine antibiotice, pesticide sau hormoni.
Maioneză
Maioneza conţine adesea ulei de soia, care este obţinut din seminţe de soia modificate genetic. Deşi este un procedeu recent şi nu există studii aprofundate privind pericolul pe care îl poate avea asupra sănătăţii, studiile de specialitate arată însă că alimentele modificate genetic pot duce la infertilitate şi, în cazul copiilor, chiar la deces. Pentru o gustare sănătoasă, înlocuieşte maioneza cu muştar fără zahăr.
Ketchup
Acesta conţine sirop de porumb bogat în fructoză şi multe alte substanţe dăunătoare. Fructele conţin de asemenea fructoză, dar în combinaţie cu vitamina C şi antioxidanţii care se găsesc în fructe, fructoza poate fi procesată de organism. Într-o cantitate ridicată, cum se găseşte în siropul de porumb, fructoza devine dificil de procesat de ficat şi poate cauza o serie de probleme de sănătate. Poate duce la diabet de tipul 2, steatoză hepatică, trigliceride ridicate şi dezechilibre ale apetitului.
Margarina şi untul
Margarina poate conţine grăsimi saturate şi multe alte substanțe care nu sunt deloc benefice sănătăţii tale, în timp ce untul este o sursă de g