Consumatorii de bere au motive în plus de bucurie, întrucât un studiu realizat de către Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare (Universitatea din California) arată că berea întăreşte oasele şi ajută la prevenirea unor boli ale sistemului osos, precum osteoporoza.
Conține siliciu
Conform acestei cercetări, densitatea structurii osoase depinde de cantitatea de siliciu din dietă. Siliciul este important pentru creşterea şi dezvoltarea structurii osoase şi se regăseşte în bere în cantităţi semnificative. Siliciul prezent în bere este, într-adevăr, printre ingredientele nutritive care sunt benefice pentru sănătatea organismului uman. Cei care consumă moderat bere sunt mai puţin predispuşi la osteoporoză, spre deosebire de abstinenţi sau de persoanele care consumă alcool în cantităţi foarte mari. Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat un studiu în care au analizat modul de fabricare şi de procesare a 100 mărci de bere şi conţinutul de siliciu din acestea. Rezultatele au arătat că în funcţie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care deţin concentraţii mari de malţ şi de hamei sunt cele mai bogate în siliciu.
Reduce riscul apariţiei osteoporozei
În plus, studiul arată că berea de tip lager este cea mai bogată în siliciu. Cercetătorii americani de la Universitatea din California susţin că berea, consumată cu moderaţie, poate duce la creşterea sau menţinerea densităţii minerale a oaselor odată cu înaintarea în vârstă şi, astfel, această băutură poate reduce riscul apariţiei osteoporozei. Mai mult, estimările arată că osteoporoza este o boală care afectează 12% din bărbaţii de peste 50 de ani şi 33% din femeile din aceeaşi categorie de vârstă. În cadrul studiului, cercetătorii au luat în considerare factori precum vârsta, sexul respondenţ