O echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca a gătit, duminică, în cadrul etapei Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză şi jumări, la pregătirea căreia a contribuit şi primarul Emil Boc, care a şi oferit-o celor prezenţi. Mămăliga gigant a fost turnată, duminică, în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări, transmite corespondentului MEDIAFAX. La pregătirea mămăligii şi-a adus contribuţia şi primarul Emil Boc, care a îmbrăcat un şorţ de bucătărie şi a amestecat cu o paletă de lemn în tavă, după care a presărat brânză şi jumări. "Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Boc. După ce i-a ajutat pe bucătarii Primăriei să pregătească mămăliga gigant, pe care scria cu litere formate din jumări "Memo 10", numele restaurantului administrat de municipalitatea clujeană, Emil Boc a spus "No, asta e" şi a turnat mămăligă în boluri de plastic, servindu-i pe clujenii prezenţi. La final, Emil Boc a ciocnit un pahar cu ţuică de prune cu membrii juriului Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber şi a gustat mămăliga despre care a spus că este "ca la mama acasă". Organizatorii au împărţit 2.000 de porţii de mămăligă persoanelor prezente la etapa Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, de la Cluj-Napoca. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că vor iniţia demersuri în ve