Săptămâna a debutat cu scăderi pentru Dow Jones şi euro faţă de dolar, conform estimărilor din prima jumătate a şedinţei de la Sibex. Scăderi se consemnau şi pe derivatul care urmăreşte preţul aurului sau pe cel pe acţiunile SIF3 scadenţa septembrie. O evoluţie de sens contrar au avut derivatele pe acţiunile SIF5 septembrie şi SIF3 decembrie, care au închis pe plus. Lichiditatea generală era una destul de modestă, cu circa 750 de contracte încheiate până la ora 17.15. Valoarea tranzacţiilor era de puţin peste 8 milioane lei. Climatul extern a fost unul pesimist, cu scăderi ale burselor europene şi variaţii reduse în Asia, în vreme ce futures-ul din SUA s-a depreciat, evoluţie dată de situaţia din Grecia şi de scăderea importurilor din China.
La Sibex, DEDJIA_RON septembrie se deprecia cu 31 puncte la 13.265 puncte. Derivatul pe indicele american era cel mai tranzacţionat pe piaţa sibiană cu 418 contracte pe scadenţa din luna în curs. Pe piaţa la termen americană, declinul indicilor indica o direcţie "roşie" la NYSE, în contextul în care Grecia se luptă să ca să poată beneficia de plata ajutorului, subminând încrederea că, în Europa, criza datoriilor este în curs de soluţionare.
Speculatorii interesaţi de evoluţia raportului euro/dolar au tranzacţionat cu precădere pe scadenţa septembrie. La ora 17.15 se observau 136 de contracte pe paritate, cu miza pentru creşterea monedei americane. Aşadar euro pierdea 0,21% şi era estimat la 1,2790 USD. Pe pieţele valutare internaţionale euro a scăzut pentru prima dată în patru zile faţă de dolar, după ce coaliţia din Grecia nu a reuşit să ajungă la un acord privind reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro (14,7 miliarde dolari) situaţie care a reaprins focul mocnit al crizei financiare. Euro s-a depreciat în raport cu cele mai multe valute majore,\pard plain înainte cu două zile ca instanţa din Germania să s