Când lucra la Cluj, aresta de unul singur. La DNA a dat frâu liber anchetatorilor să reţină demnitari. Spune că nu vrea să cunoască toate înjurăturile ce i-au fost adresate Sursa: VLAD STĂNESCU
Numele procurorului Daniel Morar e iremediabil legat de DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie). A făcut atâta vâlvă cu arestările instituţiei pe care o conduce din anul 2005, încât până şi oamenii de la ţară îi ştiu numele şi funcţia. Acum se pregăteşte să-şi facă bagajele şi să părăsească DNA, fiindcă stă pe post doar cu delegaţie. Apoi, a făcut echipă cu procurorul general Codruţa Kovesi, care va fi schimbată în curând de noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru. Pe când era procuror la Cluj, Daniel Morar a atras atenţia jurnaliştilor prin arestarea unuia dintre cei mai tari judecători din oraş. Şi-a câştigat admiraţia prin intransigenţa sa şi prin disponibilitatea de a-şi susţine probatoriul în limitele legii, părând a nu avea teamă de cineva.
Presa locală nu l-a scutit, în anul 2000, de reproducerea unor acuze şi injurii aduse pentru că a dispus arestarea şefului Secţiei Penale de la Curtea de Apel Cluj, judecatorul Viorel Burzo, pentru luare de mită, a şefului SIPA Cluj, colonelul Floricel Vitan, şeful Penitenciarului Gherla, colonelul Vasile Mureşan, şi maiorul Ioan Morari. Au urmat alte dosare grele, alte arestări din rândul notabilităţilor oraşului...iar în 2005, Morar a fost adus la Bucureşti şi numit şef la DNA. Despre această experienţă, vorbeşte într-un interviu în revista Kamikaze, din care reproducem fragmentul postat pe on-line. Dialogul complet va fi de găsit în numărul de miercuri al revistei.
Reporter: Cum v-au modificat cei şapte ani petrecuţi la şefia DNA? Aţi devenit mai îndârjit sau măcar mai imun la jigniri?
Daniel Morar: Nu m-au făcut mai îndârjit, eu am rămas la fel de decis, să spun aşa, ca atunci când am venit la conducerea DNA.