Iată ce a declarat (printre altele) șeful DNA, Daniel Morar, duminică seara, la Realitatea TV, pentru a justifica acțiunile subordonaților săi legate de investigarea modului în care s-a votat la Referendum: ”Dacă cineva își închipuie că procurorii s-au dus la întamplare atunci când și-au orientat activitatea către aceste secții se înșală, există niște indicii; procurorii au niște metode de investigație și prima este observația: s-a putut vedea, de pildă, că într-o secție rurală cu 1.000 de votanti, 400 au votat în ultimele trei ore, între 20 si 23; în altă secție au votat 600 de persoane în același interval”.
O observație de bun-simț, de altfel, între 133 și 200 de votanți/oră/secție putând ridica semne firești de întrebare și îndreptățind verificări. Dar, doar trăim în țara lui ”dar”, nu acesta este recordul la vot-viteză înregistrat la scrutinele de toate felurile organizate după 89 de statul român. Recordul absolut rămâne în picioare de pe data de 6 decembrie 2009, de la turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cele pe care Traian Băsescu le-a câștigat, în special, grație diferenței înregistrate la secțiile de vot din străinătate. La secția de votare din Ambasada de la Paris, pe parcursul a 14 ore au votat 3.785 de cetățeni. În medie, 270 de votanți/oră (timp de 14 ore, nu doar pe parcursul a 3 ore), mult peste ”viteza” care a atras la Referendumul din această vară atenția procurorilor. În condițiile în care, la respectivele alegeri, votanții trebuiau să completeze și câte o declarație pe propria răspundere. Adică necesitau ceva timp în plus.
Cum ar veni, dacă ar fi să-l să-l cităm pe premierul încă în funcție, ”sistemul lor a fost mai bun”. Iată, că nu a fost depășit nici la Referendumul din această vară. Vă amintiți să fi ”observat” ceva procurorii în iarna lui 2009? În ciuda numeroaselor știri și comentarii apărute în mass-media legate de ace