Polițiștii vrânceni mănâncă din nou, la popota din interiorul instituției. Popota a fost redeschisă săptămâna trecută, după ce Inspectoratul a încheiat un contract cu o firmă de catering, respectiv cu Restaurantul Central, administrat de Nicu Țăranu, după cum ne-au precizat oamenii legii. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a solicitat oferte publice în acest sens, iar firmele interesate, șapte la număr, au venit imediat cu propuneri. În urma unei analize s-a stabilit că cea mai bună ofertă este cea a reprezentanților Restaurantului Central și au bătut palma.
Pentru felul I și II, polițiștii plătesc 10 lei. Mâncarea este pregătită într-o altă locație și adusă la popotă, aici fiind doar încălzită în cazul în care este nevoie. Zilnic între orele 11.00 și 14.00, oamenii legii pot lua masa în incinta instituției în care își desfășoară activitatea, fără să mai plece prin oraș pentru a-și potoli foamea.
Polițiștii sunt încântați de faptul că popota a fost redeschisă, iar prețul hranei este pentru toate buzunarele. „Mie personal mi-a părut rău atunci când nu a mai funcționat. Mâncam aproape zilnic la popotă, iar acum fac la fel. Mâncarea este bună, iar prețurile nu sunt piperate. Pentru două feluri plătești 10 lei și pleci sătul. De multe ori nu mai mâncam pentru că nu aveam timp să plec din unitate. Acum este mai simplu pentru că este aici”, a precizat un om al legii.
Popota a fost redeschisă după aproape doi ani de pauză. În luna octombrie a anului 2010, activitatea popotei a fost întreruptă după ce bucătarul s-a îmbolnăvit și nu a mai avut cine să mai prepare mâncarea. Pentru că proviziile nu mai rezistau mult, în aprilie 2011, poliția vrânceană a organizat două licitații pentru vânzarea a peste 600 de kilograme de murături conservate în butoaie și depozitate în interiorul unității. Nimeni nu s-a înscris la licitaţie, motiv pe