Următoarea adversară a României în preliminariile CM 2014, Andorra, are o populaţie egală cu a municipiului Slatina, dar e un paradis montan, în care aproape că nu există şomaj, iar preşedintele Franţei îndeplineşte rolul de coprinţ. Următoarea adversară a României în preliminariile CM 2014, Andorra, are o populaţie egală cu a municipiului Slatina, dar e un paradis montan, în care aproape că nu există şomaj, iar preşedintele Franţei îndeplineşte rolul de coprinţ.
Andorra, situată în Munţii Pirinei, între Franţa şi Spania, are o populaţie de 78.115 locuitori, similară celei a Slatinei, limba oficială e catalana, iar suprafaţa ţării e de 467,63 kmp, cât Bucureştiul şi Galaţiul la un loc. Principatul a fost fondat în anul 1278 de episcopul din Urgell şi de contele de Foix, aşa că astăzi statul este condus de doi coprinţi: prelatul Joan Enric Vives şi François Hollande, preşedintele Franţei. Andorrezii nu dispun de căi ferate, porturi sau aeroporturi, dar au o reţea de drumuri de 279 km lungime, au o singură televiziune, două posturi de radio şi trei ziare.
Bărbaţii între 21 şi 60 de ani trebuie să fie mobilizaţi în caz de război, iar fiecare familie e obligată de lege să deţină cel puţin o puşcă.
Armata e formată din 11 soldaţi cu rol ceremonial şi din alţi 6 caporali, care au menirea de a mobiliza populaţia civilă în caz de conflict armat. Soldaţii nu s-au mai luptat de 700 de ani, deşi Andorra a declarat război Germaniei în 1914, deoarece nu a fost chemată la negocierile de pace de la sfârşitul Primului Război Mondial. Poliţia are 240 de angajaţi şi sunt 120 de pompieri.
Anual, peste 10.000.000 de turişti vizitează Andorra, atraşi şi de faptul că ţara are taxe fiscale mici, în timp ce România a fost văzută în 2011 de doar 1.510.000 de străini. Micuţul stat din Pirinei nu deţine o monedă proprie, aşa că foloseşte euro, iar rata şomajului e una dintr