Descoperă tot ce-ţi doreai să ştii despre aceste tratamente neconvenţionale, află mai multe despre efectele lor şi, mai ales, răspunsul la întrebarea: funcţionează cu adevărat?
O idee străveche
Frumuseţea pe bază de alcool nu e nicidecum o descoperire nouă, ci doar o readucere în atenţie a unui vechi obicei. Femeile din Egipt şi Roma antică foloseau ingrediente din bere (în special drojdia) pentru ritualurile zilnice de frumuseţe, pentru a face pielea mai catifelată şi a diminua petele. Inspiraţi de înţelepciunea anticilor, creatorii produselor de îngrijire moderne au introdus câteva din componente în creme şi loţiuni anti-acneice, susţinând că acetea ajută şi la menţinerea unui pH sănătos.
Ce sunt SPA-urile pe bază de bere?
Aceste centre de înfrumuseţare şi relaxare au devenit populare în ţări precum Austria, Cehia şi Germania în ultimii ani. Majoritatea se regăsesc chiar în incinta sau în apropierea berăriilor cu tradiţie. Vizitatoarele se pot răsfăţa cu băi reconfortante, tratamente faciale, împachetări şi masaje în timp ce savurează o bere cu prietenele.
Beneficii cu spumă
Specialistul ceh dr. Roman Vokaty susţine că băile cu bere au efecte curative asupra tenului şi părului, ajută la detensionarea muşchilor şi a încheieturilor şi au un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.
Cum funcţionează, mai exact?
Pentru a pune la cale o baie terapeutică şi relaxantă cu bere, personalul de la SPA-uri foloseşte drojdie din băutură, un mix de ierburi uscate şi apă minerală, încălzită la 93 de grade. Când apa ajunge la o temperatură OK pentru îmbăiere, este adăugat soiul de bere reprezentativ pentru acel SPA. O baie cu bere durează 20-25 de minute, după care clienta este înfăşurată în cearşafuri calde. Acest procedeu permite epidermei să absoarbă toate substanţele benefice din amestec, efectul fiind unul de detoxifiere şi catif