Ceea ce se anunţa a fi doar şedinţă de sindicat s-a finalizat cu un protest spontan. Peste 30 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional Timişoara se declară nemulţumiţi faţă de decizia desfiinţării contractelor de muncă pentru peste 30 de angajaţi ai aeroportului. Nejustificate, spun ei, în condiţiile în care aeroportul e pe profit şi, mai mult, a făcut angajări. În plus, se plâng aceştia, instituţia nu recunoaşte contractul colectiv de muncă.
Sunt sau nu justificate financiar disponibilizările?
Vineri dimineaţa, la Aeroportul Internaţional Timişoara a avut o întâlnire între membrii Sindicatului “16 Decembrie 1989”. Oficialii aeroportului afirmă că la întâlnire au participat 30 de persoane din cei 270 de membri de sindicat, în majoritate personal ce a fost notificat că va fi disponibilizat şi care se află în perioadă de preaviz. Şedinţa s-a încheiat cu o întrunire între reprezentanţii sindicatului şi conducerea aeroportului. Doar că una foarte tensionată, care a degenerat în exprimarea publică a protestului.
Reprezentanţii sindicatului spun că sunt nemulţumiţi de faptul că, în august, conducerea aeroportului a decis ca prin noua organigramă să renunţe la aproape 30 de posturi, din cele 270 câte erau prevăzute. „Anul trecut erau aprobate 270 de posturi, anul acesta, prin bugetul aprobat la 25 iulie, s-a ajuns la 260 de posturi, iar în consiliul de administraţie din data de 7 august s-au stabilit 242 de posturi. Noi am spus că asta înseamnă disponibilizare colectivă, nu disponibilizare a posturilor cum o numeşte conducerea aeroportului”, spune Florica Leş, liderul Sindicatului “16 Decembrie 1989”.
Într-un comunicat de presă remis redacţiei, Dan Idolu, directorul aeroportului, motivează decizia luată în Consiliul de Administraţie prin faptul că bugetul salarial pentru acest an, aprobat prin H.G. nr 736/25 iulie 2012, a f