Sistemul de colectare a deșeurilor menajere se va modifica în Capitală astfel încât ele să poată fi reciclate mult mai ușor, anunţă Adrian Neacsu, președintele Comisiei de Sănătate Publică din Consiliul General al Municipiului București. Practic, bucureștenii vor avea la dispoziție două tipuri de pubele în care să depoziteze gunoiul: una pentru hârtie, sticlă, plastic, aluminiu etc. și una pentru cele organice/ alimentare.
Potrivit lui Adrian Neacsu, în ședința din 30 august a Consiliului General al Municipiului București s-a aprobat un proiect prin care se modifică radical modul de colectare a deșeurilor menajere, pe două componente: una reciclabilă și una reziduală. În acest fel locuitorii Capitalei se vor alinia practicilor din țările civilizate unde se încearcă recuperarea cât mai multor materiale din gunoiul menajer, este de părere Adrian Neacşu.
“Știu că s-a mai încercat, poate chiar și în alte orașe din țară, colectarea separată a deșeurilor, dar e destul de dificil să le ceri românilor să pună separat într-o pungă sticla, în alta hârtiile și în alta plasticul, iar pe deasupra să mai aibă în altă parte resturile organice. Ar ocupa jumătate din bucătărie cu acești saci. În formula adoptată de Consiliul General cei care vor să recicleze vor avea două pungi: una pentru tot ce este reciclabil: hârtie, sticlă, aluminiu, plastic și una pentru deșeurile alimentare”, explică Adrian Neacșu, președintele Comisiei de Sănătate Publică din Consiliul General al Municipiului București.
Sistemul de colectare a deșeurilor menajere se va modifica în Capitală astfel încât ele să poată fi reciclate mult mai ușor, anunţă Adrian Neacsu, președintele Comisiei de Sănătate Publică din Consiliul General al Municipiului București. Practic, bucureștenii vor avea la dispoziție două tipuri de pubele în care să depoziteze gunoiul: una pentru hârtie, sticlă, plastic, alum