Judecătorii au stabilit că procurorul Emil Moţa, specialistul în reţineri spectaculoase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dorit arestarea lui Dumitru Pârvulescu doar pentru că acesta şi-a exprimat o părere profesională.
Acuzele Parchetului la adresa înaltului funcţionar public din cadrul MECMA au fost demolate de către instanţa de judecată. Încheierea şedinţei prin care s-a dispus punerea în libertate a lui Dumitru Pîrvulescu dovedeşte categoric că nu există niciun fel de motiv pentru care acesta să-şi petreacă 29 de zile în spatele gratiilor şi, mai mult decât atât, acesta nu a comis niciun fel de infracţiune.
Un alt personaj „greu” era scos, săptămâna trecută, cu cătuşe la mâini din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Dumitru Pârvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, a ajuns în faţa procurorului Emil Moţa adus de la Bucureşti sub escorta poliţiştilor, după ce a fost chemat la audieri de mai multe ori şi nu s-a prezentat, în dosarul în care este arestat primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. După ce a dat o declaraţie la Parchet, Pîrvulescu a fost reţinut pe termen de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Acuzele oficiale ale Parchetului la adresa acestuia arătau că „prin rugăminţi şi folosindu-se de relaţiile de prietenie în care se aflau, a determinat pe inculpatul Pavel Ion Florin să semneze două contracte de cesiune de creanţe la data de 2 iulie 2009, în valoare de 2.500.000 lei, către persoane fizice, fără aprobarea Consiliului Local Peştişani”. Cu alte cuvinte, Pîrvulescu l-ar fi influenţat pe Pavel să semneze cele două contracte de cesiune de creanţe prin care Primăria Peştişani se angaja să vireze banii în contul lui Doru Şerban, deşi nu avea niciun fel de datorie faţă de acesta, ci doar achita o datorie pe care Dan Floarea