Consiliul care a dat verdict de plagiat în cazul Ponta, CNATDCU, a fost primenit. O parte dintre noii membri sunt cunoscuţi susţinători ai PSD şi PNL
1 /.
Noua componenţă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a fost stabilită, iar numărul celor ce alcătuiesc Consiliul General a crescut de la 21 la 44. Deşi Ecaterina Andronescu acuza că vechea echipă CNATDCU a fost aleasă pe criterii politice, în cea nouă se regăsesc nume precum Răzvan Theodorescu, Florian Popa, Eugen Simion, Daniel Breaz - toţi fiind membri de partid sau susţinători ai PSD.
De asemenea, din CNATDCU face acum parte Daniel Barbu, pe care Crin Antonescu l-a numit consilier prezidenţial în perioada interimatului.
Nu se mai regăsesc în componenţa Consiliului Rodica Zafiu, Mircea Miclea, Dragoş Ciuparu. Acesta din urmă s-a pronunţat vehement în cazul doctoratului premierului. "Plagiatul se vede de pe Lună", a spus Ciuparu, considerat de conducerea Ministerului Educaţiei ca nefiind "o sursă obiectivă în cadrul CNATDCU, având în vedere apartenenţa sa politică", după cum se arată într-un comunicat al Ministerului.
Reamintim că CNATDCU a fost dizolvat de Liviu Pop, fost ministru interimar al Educaţiei, exact în ziua în care Consiliul a analizat doctoratul premierului şi a dat verdictul de plagiat.
Atribuţiile CNATDCU
Consiliul se ocupă cu: Numirea comisiilor de specialitate care evaluează tezele de abilitare. Propune Ministerului Educaţiei acordarea/neacordarea atestatului; Evaluarea dosarelor de acordare a titlului de doctor. Propune MECTS acordarea/ neacordarea titlului; Propune MECTS proceduri de evaluare periodică a conducătorilor de doctorat. Realizează aceste evaluări;Propune standarde pentru acceptarea dosarului pentru susţinerea atestatului de abilitare; Propune recunoaşterea/ echivalarea titlurilor diplomelor,