* Dezvoltatorul a solicitat autorităţilor repunerea clădirii în legalitate
Instanţa a amânat pentru vineri pronunţarea în dosarul "Cathedral Plaza" care are ca obiect desfiinţarea imobilului de lângă Catedrala "Sf. Iosif", deşi termenul pentru pronunţare fusese stabilit pentru ziua de luni, 10 septembrie, după cum ne-au informat reprezentanţii biroului de presă din cadrul Judecătoriei sectorului 1 din Capitală.
Hotărârea care urmează să fie luată în Instanţă nu va fi executorie, urmând ca partea care va fi nemulţumită să poată face recurs, care, la rândul său, va fi judecat.
Astfel, cazul "Cathedral Plaza" pare nesfârşit. După ce, iniţial, dosarul a fost deschis de Arhiepiscopia Romano-Catolică (ARCB) în anul 2006, la Tribunalul din Bucureşti, acesta a fost strămutat la Constanţa, Craiova, Piteşti, Curtea Constituţională a României (CCR), Târgovişte, Ploieşti, ajungând, în final, la Suceava, Alba Iulia şi Iaşi. Între timp, cazul "Cathedral Plaza" a fost judecat de câteva ori şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
În prezent, pe rolul Instanţei se află peste zece procese, care au materii juridice diferite, dar vizează acelaşi lucru - desfiinţarea clădirii "Cathedral Plaza" -, unul dintre ele (42201/299/2010) fiind cel în care Justiţia urma să se pronunţe luni, după cum ne-a spus Gabriel Popa, secretar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice.
Cu o zi înaintea acestui termen, însă, ambele părţi implicate în scandal - atât ARCB, cât şi "Millennium Building Development" (MBD), dezvoltatorul proiectului - au transmis presei comunicate legate de subiect, afirmaţiile celor două instituţii contrazicându-se între ele.
Comunicatul ARCB anunţa că, în luna iunie a acestui an, Tribunalul Dâmboviţa a emis o sentinţă civilă care îl obliga pe edilul şef al Capitalei "să dispună desfiinţarea turnului Cathedral Plaza şi