Cea mai slabă componentă a Complexului Energetic Oltenia, cu cei mai proşti indicatori tehnici şi economici, dar cu aproape dublă şefime faţă de sucursala de la Rovinari, este cea de la Craiova, adică fostul Complex Energetic din Dolj.
Pentru oamenii din sistem, este incredibil ca veriga slabă a companiei oltene să aibă, în loc de eficienţă şi productivitate, cel mai stufos aparat TESA. La fostele Complexuri Energetic Turceni şi Rovinari, numărul directorilor este considerabil mai mic, adică 57 de şefi, respectiv 43, pe când la sucursala CEO din Craiova, numărul lor tinde spre 80.
Doljenii conduc în top
Discrepanţa a devenit vizibilă în contextul în care reducerea funcţiilor din CEO cu 100 este în plin proces. Din spusele celor din sistemul energetic, urmează o perioadă plină de conflicte legate de cine pleacă şi cine rămâne în funcţiile plătite cu mii de euro. Cert este că salariaţii din Gorj devin extrem de sensibili când vine vorba despre salariaţii cu funcţii de conducere din Dolj. Scandalul privind conducerea CEO, care este aproape ilegitimă, spun oameni din sistem, având în vedere că cele mai eficiente şi mari termocentrale se află totuşi în Gorj, revine în actualitate.
„Bulevardiştii din Craiova”
Este clar, pentru majoritatea responsabililor din sistem care nu sunt „arondaţi” intereselor şefului CEO, Constantin Bălăşoiu, că acesta menţine o politică neagreată şi chiar ostilă angajaţilor din Gorj. De altfel, acesta a evitat o întâlnire cu autorităţile gorjene, fiindcă ar fi fost întrebat despre repartiţia fondurilor între sucursale. Pe de altă parte, mai mult decât evident este faptul că „menţine bulevardiştii din Craiova, în detrimentul companiei, până la urmă. De ce sunt 78 de şefi la sucursala craioveană, cea mai proastă componentă a CEO? La Rovinari sunt 43 de şefi, iar la Turceni, 57. Diferenţa este evidentă, iar Bălăşoi