Este cât se poate de clar că gorjenii, în mod special, sunt interesaţi de soarta Complexului Energetic Oltenia: din cei aproape 19.000 de angajaţi ai unităţii energetice, majoritatea sunt din Gorj. Este de înţeles, deci, preocuparea pentru viitorul locului de muncă al minerilor şi energeticienilor.
Atenţia pe care o acordă politicienii mastodontului energetic poate fi şi ea justificată din acest punct de vedere, însă în spatele problemelor economico-sociale, atunci când vine vorba de politică, putem crede că există şi alte interese. Directorul Bălăşoiu este de departe personajul central al ultimelor zile atât pentru media, cât şi pentru politicieni. Personajul nu s-a remarcat în vremea cât a condus fostul complex de la Dolj, unitatea având mari întârzieri la lucrările de modernizare impuse de intrarea în vigoare a normelor europene de mediu şi indicatori financiari foarte slabi. Cu toate acestea, atenţie!, guvernul USL l-a acceptat în funcţia de preşedinte al Directoratului la data de 31 mai a.c., atunci când a devenit funcţional CEO.
Acum, reprezentanţii puterii la nivelul judeţului îi cer demisia şi o fac pe bună dreptate. Bălăşoiu a blocat demersurile pentru mutarea sediului companiei energetice la Tg-Jiu, deşi forul de conducere al acesteia hotărâse asta în urmă cu aproape două săptămâni. Activitatea unor cariere miniere este pusă în pericol din cauza blocajului negocierilor pentru exproprieri. Uşa acestuia a fost închisă pentru primarii localităţilor în care sunt exploatări miniere, care s-au confruntat cu probleme în ultima vreme, şi chiar pentru specialiştii în minerit şi energie, personaje cu expertiză în aceste domenii.
Consultările la întâlnirea cerută de liderii PSD puteau stinge un pic din hotărârea cu care aceştia i-au cerut demisia săptămâna trecută. Prin absenţa sa, Bălăşoiu a acutizat însă tensiunea creată în jurul său şi i-a dete