"Eu cred că atunci când s-a întâlnit cu domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, reprezentantul Departamentului de stat ştia şi ce a mâncat dimineaţă domnul Antonescu, deci nu trebuia să afle de la noi", a precizat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă.
El a făcut această precizare după ce a fost întrebat ce crede că se va întâmpla miercuri în Parlamentul European, când are loc o dezbatere referitoare la România.
"Reprezentanţii Comisiei îşi vor spune punctul de vedere, poate doamna Reding va merge în Parlament, vor fi discuţii, puncte de vedere ale grupurilor parlamentare. Cert este că ei ştiu foarte bine ce s-a întâmplat aici. Această idee a intoxicării cred că nu mai ţine de nimeni, asupra unei potenţiale intoxicări a Comisiei de către noi, de către noi şi vizavi de parteneriatul strategic al SUA. Sunt lucruri copilăreşti", a precizat Vasile Blaga.
Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a făcut în 13 august o vizită la Bucureşti, "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului". El a avut întâlniri cu Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme, cu preşedintele interimar de atunci, Crin Antonescu, cu premierul Victor Ponta, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.
La finalul vizitei, Philip Gordon a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.
"Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schim