Sub atenta supraveghere a primului castigator MasterChef din Romania, Petru Buiuca, venit in Ardeal sa isi sustina prietenii, Alex si Mehrzad au demonstrat ca nu degeaba au ajuns in fazele superioare ale concursului de la PRO TV.
Cei doi fosti concurenti au castigat doua premii I la sectiunile de creatie- preparate reci si preparate calde, probe la care cei care au participat erau nevoiti sa se inscrie cu retete concepute si preparate in totalitate de ei. Dupa ce au gustat sute de farfurii, juratii au considerat ca cei doi concurenti veniti special de la Bucuresti merita locul intai.
"S-a dovedit inca o data ca atunci cand suntem impreuna reusim lucruri extraordinare"
Preparatele de la sectiunea Creatie- preparate reci Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi au pregatit la sectiunea "Creatie- preparate reci" deserturi delicioase, cu fructe, iar masa lor a fost numita generic "Simfonia culorilor". Aceasta a continut: Shole Zard - un desert fusion cu mai mlte straturi: orez cu sofran, apa trandafir, migdale; budinca de orez cu vanilie si jeleuri de coacaze negre, banane si rodie, Tarta cu biscuiti, ghimbir, unt de arahide, sirop de artar si migdale, crema de piersici, nectarine flambate si jeleu de ananas, Tartacu lamaie, ananas si bezea, Tarta cu visine in tuica si mousse de ciocolata cu cappucino, Tarta din gris cu lapte si miere si crema de mousse de banane si melcisori de portocala, Tarta din cereale, crema de prune, ciocolata alba si jeleu de coacaze negre.
Pe langa locul I, ei au obtinut si Cupa pentru asocierea perfecta intre vin si preparate.
Preparatele de la sectiunea Creatie- preparate calde Si cea de-a doua zi de concurs, cand a avut loc proba de "Creatie-preparate calde", a fost la fel de fructuoasa. Alex si Mehrzad au impresionat din nou juriul format din Chefi veniti din intreaga lume si au castigat din nou premiul in