Reţeta administratorilor: înfiinţează firme noi care preiau agenţia de pariuri, lăsându-le în incapacitate de plată pe cele vechi şi provocând astfel prejudicii de sute de mii de euro bugetului de stat.
La adresa Ministerului Finanţelor a fost înaintată ieri o interpelare în Parlamentul României, din care reiese că administratorii unei case de pariuri au reuşit să fenteze Fiscul de mai multe ori, fără ca autorităţile să sesizeze cui acordă licenţe de operare.
Mai exact, în „spatele" cunoscutei reţele de case de pariuri Super Bet s-au perindat o serie de firme, în calitate de administratori, deci şi de plătitori ai taxelor, în aşa fel încât la scadenţe să apară în scripte că datornicul e în insolvenţă şi în locul său operează o firmă nou-înfiinţată.
Mai multe „fantome", acelaşi patron
Brandul Super Bet a fost administrat, pe rând, de firmele Superbet Betting&Gaming (intrată în insolvenţă în 2010), Advanced Betting System, căreia i-a fost revocată licenţa la 29 august 2012, apoi de ABS North Betting, care a obţinut licenţa de operare încă din luna iulie, cu intrare în valabilitate începând din august, adică exact atunci când trebuia pentru a împrospăta legalitatea agenţiei.
Interesant este că toate aceste firme au unul şi acelaşi „investitor" înscris la Registrul Comerţului: Sascha Dragic, un cetăţean de origine sârbă. Înfiinţând şi desfiinţând (la momentele potrivite) firme pe bandă rulantă, acesta a împuşcat mai mulţi iepuri deodată: a scăpat de Fisc, a scăpat de jucătorii norocoşi, cărora trebuia să le plătească banii pe câştiguri, a menţinut în (aparentă) legalitate casa de pariuri Super Bet şi a încasat banii aduşi de pariori. Numai pentru prima operaţiune a acestei „suveici", prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata taxelor aferente activităţilor a fost estimat la 184.000 de euro, procurorii punând sechestru, în 2010, pe