Municipalitatea din Timişoara a început implementarea unui sistem de mare succes în oraşe precum New York sau Manchester. Prima stradă a fost adoptată de Continental.
Programul „Adoptă o stradă” a fost lansată oficial de Primăria Timişoara, prima stradă care şi-a găsit stăpân fiind strada Mărăşeşti. Proiectul se adresează companiilor, asociaţiilor, diferitelor organizaţii neguvernamentale, şcoli, care doresc să se implice în comunitate.
„Pot contruibui la curăţarea clădărilor, la amenajări, la punerea de coşuri de gunoi, mobilier stradal, pot avea grijă de curăţenia generală, de vopsire, totul fiind făcut prin voluntariat. Administraţia va oferi logistică. Vrem să promovăm sentimantul de proprietate şi mândrie. Este momentul să arătăm că o comunitate ca cea a Timişoarei se poate implica. Nu este invenţia noastră, ea având mare succes în oraşe ca Manchester sau New York”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.
Strada Mărăşeşti a fost adoptată de compania Continental, care a alocat pentru început 25.000 de euro, pentru mobilier stradal şi bănci. Strada din apropierea Pieţei Unirii a devenit pietonală, ea urmând să fie inaugurată pe 16 septembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mobilităţii.
„Suntem în etapa finală cu lucrările de pe strada Mărăşeşti. Urmează echiparea cu mobilier stradal, schimbarea iluminării. Nu va mai fi niciun cablu aerian, pentru că s-au introdus tuburi sub asfalt. Iluminarea va fi cu copruri montate pe pereti, pe ambele părţi. Ce a fost greu e făcut. Mai este manoperă multă, care necesită timp pentru achiziţie”, a declarat Nicolae Robu.
Una din importantele clădiri de pe strada Mărăşeşti este Sinagoga din Cetate, construită între 1863-1865, în stil maur.