Ritmul alert în care trăim, stresul cotidian sau dieta dezechilibrată sunt doar câţiva dintre factorii care predispun la apariţia stărilor de anxietate. Specialistul în nutriţie Trudy Scott este de părere că majoritatea persoanelor nu înţeleg ce rol important joacă dieta pentru a ne îmbunătăţii starea de spirit.
Huffigton Post a realizat o listă a obiceiurilor cu ajutorul cărora putem trata stările de anxietate fără a apela la tratament medicamentos.
● Renunţă la alimentele procesate de tip junk-food. Nutriţioniştii spun că persoanele care au o dietă bogată în grăsimi „rele” prezintă un risc crescut să se confrunte cu stări de anxietate. Pentru a îmbunătăţi starea de spirit este indicat să se adopte o dietă bazată pe alimente naturale, cât mai puţin procesate.
● Evită să mai sari peste micul dejun. Prima masă a zilei asigură organismului energia de care are nevoie pentru a face faţă provocărilor cotidiene. În plus, micul dejun ajută la menţinerea nivelul de zahăr din sânge în limite normale pe tot parcursul zilei, fapt ce reduce considerabil nivelul de stres şi de anxietate. Trudy Scott recomandă ca micul dejun să conţină ouă, carne sau peşte.
● Mănâncă trei mese pe zi şi serveşte două gustări între mese. Un stil de viaţă sănătos este bazat pe această regulă. Pentru a trata stările de anxietate trebuie să îţi faci un program strict de mese, pe care să îl respecţi. Din dieta zilnică nu trebuie să lipsească fructe şi legume, surse bogate de vitamine şi minerale. De asemenea, proteine şi grăsimile nu trebuie nici ele excluse. Astfel, este indicat să nu eliminaţi definitiv carnea din regimul zilnic.
● Redu cantitatea de cafea pe care o bei în fiecare zi. Experţii în nutriţie spun de părere că această băutură accentuează stările de anxietate şi afectează calitatea somnului.
● Apuca-te de sport. Sedentarismul este responsabil de ap