Mii de parinti distrug viata copiilor cu antibiotice administrate micutilor "dupa ureche". Astfel, romanii au dovedit ca sunt campioni la luarea antibioticelor fara sa ceara sfatul medicului. Cel putin asta reiese dintr-un studiu facut la nivel european. De cele mai multe ori, acest tip de tratament nu este indicat, mai ales in racelile de sezon, intrucat ele pot distruge cu usurinta flora bacteriana dar si sa creeze rezistenta la antibiotice. Efectele adverse se pot transforma in complicatii dintre cele mai grave.
Schimbarile bruste de temperatura, cauzate de sosirea toameni, au trimis deja la farmacii mii de ieseni, mai ales copii si batrani. In fiecare an, copiii trec prin episoade de febra, rosu in gat si tuse. Insa, cand parintii merg cu cel mic la medicul de familie, pentru oricare dintre aceste afectiuni, se asteapta sa primeasca o reteta pentru antibiotice. Mai mult, sunt surprinsi, daca parasesc cabinetul doctorului cu mana goala. Antibioticele nu numai ca nu trateaza racelile si bolile virale, dar cel mai probabil acestea creeaza si efecte secundare periculoase. In timp, bacteriile devin din ce in ce mai greu de omorat. Medicii recomanda ca pentru starile de febra, pacientii sa isi administreze tratament antitermic sau simptomatic, iar antibioticele sa fie luate numai cu prescriptie medicala. Printre bolile care par a fi din ce in ce mai greu de tratat, din cauza supraadministrarii antibioticelor sunt pneumoniile, infectiile, meningita si afectiunile pielii. De asemenea, un antibiotic nepotrivit risca sa distruga flora bacteriana care ajuta la digestie si poate duce la aparitia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.
Mii de parinti distrug viata copiilor cu antibiotice administrate micutilor "dupa ureche". Astfel, romanii au dovedit ca sunt campioni la luarea antibioticelor fara sa ceara sfatul medicul