* MCSI: "Prima etapă în derularea procesului de privatizare a Poştei Române a fost finalizată"
* Ilie Şerbănescu: "Poşta nu este o afacere. Să ai transportul scrisorilor în cele mai îndepărtate cătune este o chestiune strategică"
Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să privatizeze, până la sfârşitul anului, Compania Naţională Poşta Română (CNPR), care a cumulat o pierdere totală de 485 milioane lei în intervalul 2009-2011, potrivit Corpului de Control al primului ministru.
Tot la sfârşitul acestui an, Poşta va pierde monopolul asupra trimiterilor sub 50 de grame şi mai ieftine de 2 lei, astfel că dispariţia acestui atu ar putea să o facă mai puţin atractivă pentru investitori, în contextul în care compania se confruntă deja cu o serie de probleme.
Guvernul a anunţat că va sesiza DNA pentru neregulile din activitatea Poştei, în perioada 2009-2011, a cărei conducere a pus în executare bugetele de venituri şi cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (prin care aceste bugete au fost aprobate) şi prin încălcarea dispoziţiilor Hotărârilor de Guvern care au aprobat bugetele.
Practic, "Poşta Română" a depăşit limitele maximale ale cheltuielilor totale aprobate, fără să respecte prevederea legală ca nivelul cheltuielilor să fie proporţional cu veniturile efectiv realizate.
Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, declara la sfârşitul lunii iunie că Poşta Română a încheiat o serie de contracte păguboase, printre care cel cu "Alfa Medical Service":
"În perioada septembrie-decembrie 2010 au fost plătiţi 1.392.893 lei fără ca dosarele angajaţilor să fie cerute timp de un an de la societatea care a prestat anterior aceste servicii medicale.
Raportul Curţii de Conturi arată clar că s-au plătit servicii fără contraprestaţie. Valoarea totală a contractului a fost de şase milioane de euro.