După ce, luni, tendinţa dominantă a fost una de scădere, şedinţa de marţi a indicat, în prima sa jumătate, speculatori mai optimişti. Deşi în Europa pieţele bursiere au dat semne de slăbiciune, pe fondul temerilor că semnele de revenire din Spania sau Germania vor da peste cap planul Băncii Centrale Europene de achiziţionare de obligaţiuni, direcţia predominantă de la Sibex a fost una ascendentă. Piaţa recepta, practic, o influenţă mai mare de peste ocean, de pe futuresul american, care indica creşteri anticipând un rebound pe Wall-Street după deprecierea de luni. În acest context, creşterile de la Sibiu erau totuşi privite cu destulă reticenţă, lichiditatea fiind redusă. La ora 17.15 se observau 731 de contracte iar valoarea acestora era de 8,03 milioane lei.
Cele mai multe speculaţii se observau pe sectorul derivatelor pe indici, la un nivel însă sub cel de luni, la aceeaşi oră. Pe scadenţa septembrie se înregistrau 273 de contracte DEDJIA_RON. Cotaţia indicelui câştiga 80 puncte, valorând 13.320 puncte.
Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat 210 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică creştea generos faţă de dolar, acumulând 0,54% şi valorând 1,28380 USD. Pe piaţa valutară internaţională, euro a crescut la cel mai înalt nivel din aproape patru luni în raport cu moneda americană, propulsată de faptul că, în Germania, Curtea Constituţională a declarat că hotărârea cu privire la participarea ţării la fondul european permanent de salvare rămâne în pronunţare. Tot pe segmentul valutar se mai tranzacţiona şi perechea euro/leu şi se miza tot pe creşterea euro care era estimat la 4,54 lei pentru scadenţa septembrie, în plus cu 0,54%. Numărul contractelor era de 31. Şi cursul oficial a indicat o monedă unică în urcare faţă de leu, Banca Naţională a României publicând un curs de referinţă cu 0,42 bani mai mare, cifra