„Adevărul“ face o radiografie a gazetarilor care au schimbat tabăra. Cum şi de ce se întâmplă aşa?
În oraşul Constanţa primar este Radu Mazăre. Cine mai ştie că acest Mazăre a fost, la începutul anilor '90, ziarist? În Ploieşti primar este Iulian Bădescu, ziarist şi el. În Craiova - Olguţa Lia Vasilescu, ziaristă şi ea (a activat la „Cuvântul Libertăţii", publicaţie doljeană la care a ajuns până în postul de redactor-şef adjunct). Consiliul Judeţean Bacău e condus de Dragoş Benea, odinioară un gazetar sportiv de la curtea lui Dumitru Sechelariu.
În Parlament îi regăsim pe George Scutaru şi pe Cristian Ţopescu (PNL), dar şi pe Sergiu Andon (PC), autorul articolului „Fir-ai al naibii, Majestate!". Despre foştii soţi Săftoiu, Adriana şi Claudiu, se ştie ce fel de cariere au făcut după ce au ieşit din presă. Sorin Roşca Stănescu combate acum pentru PNL; Corneliu Vadim Tudor, la bază, tot ziarist a fost, iar Dan Diaconescu anunţă în fiecare seară poporul OTV că va fi noul preşedinte al României. Ce se întâmplă? De ce schimbă ziariştii tabăra când o schimbă?
Sub aripa lui „Seche": la căratul servietei
Pentru Dragoş Benea, preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, presa a însemnat o rampă de lansare către lumea oamenilor cu influenţă. A debutat în jurnalism pe când avea doar 19 ani, s-a angajat la un post local de televiziune ca ziarist sportiv. Erau anii '90, orice era posibil.
L-a cunoscut pe Dumitru Sechelariu, omul de afaceri care sponsoriza echipa locală de fotbal. „Pentru mine, meseria de ziarist a fost ceva temporar. E adevărat că m-a ajutat să intru în contact cu nişte persoane influente, care mi-au schimbat viaţa. Domnul Sechelariu mi-a propus să lucrez pentru el. În 1996, el a devenit primarul oraşului Bacău şi aşa am intrat şi eu în politică", povesteşte Benea pentru „Adevărul