Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni grave de corupţie. Folosire de declaraţii false, abuz în serviciu, luare de mită şi fals intelectual. În dosar i se alătură fostul primar din Căteasca, Corneliu Oprescu, notarul public Ionel Didea, administratorul societăţi Zeus SA, Grigore Dobre şi şapte funcţionari ai CJ Argeş,toţi urmăriţi penal în dosarul podului de la Căteasca. "Baroul Roşu" şi-a băgat în combinaţiile penale pe ginerele său şi o altă rudă apropiată, potrivit DNA. Sursa: CODRIN PRISECARU
În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii arată că în cursul lunii martie 2009 Consiliul Judeţean Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă ce avea ca obiect reabilitarea unui pod (localitatea Căteasca) afectat de inundaţii. Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioada aprilie – mai şi iulie – august 2005.
Cererea de finanţare semnată de Constantin Nicolescu
Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi ele fuseseră avariate anterior, aşadar nu erau eligibile pentru proiectul respectiv. Cererea de finanţare a fost semnată de Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi de primarul comunei Căteasca, Oprescu Corneliu. În pofida aspectelor nereale consemnate în cererea de finanţare, în anul 2006 a fost încheiat respectivul contract de finanţare, existând indicii că beneficiarul, Consiliul Judeţean Argeş, a primit pe nedrept suma totală de 1.224.083,64 euro cu titlu de finanţare nerambursabilă de tip PHARE.
În cursul anul