Omul de afaceri Dumitru Bucşaru s-a hotărât să adopte noi metode de vânzare pentru a putea valorifica cele circa 200 de case pe care le mai are în complexul rezidenţial Green City, din comuna 1 Decembrie.
Una dintre variante a mai fost încercată şi de alţi dezvoltatori în trecut, însă fără rezultate. Buy back-ul imobiliar, prin care se poate achiziţiona o locuinţă nouă oferind una veche la schimb, plus diferenţa, a fost abandonat de puţinii dezvoltatori care au apleat la acest sistem, după primele luni de încercare. Motivul principal stă în imposibilitatea de a valorifica imobilul vechi pe o piaţă inactivă, în care blocarea banilor înseamnă moarte sigură.
Bucşaru a venit cu o variantă îmbunătăţită a acestui sistem, pe care a botezat-o trade-off. Prin această metodă, potenţialii cumpărători care deţine deja o locuinţă, încheie cu dezvoltatorul un antecontract de schimb valabil pe o perioadă de şase luni, care va fi înregistrat în cartea funciară, perioada de şase luni fiind considerată optimă pentru vânzarea locuinţei vechi. Un consultant Coldwell Banker Affiliates of Romania – agentul exclusiv de vânzare al Green City - va efectua o evaluare a locuinţei vechi, evaluare care va ţine cont de preţurile de tranzacţionare din respectiva zonă şi care nu va avea o valoare fixă, ci o marjă de preţ. Cumpărătorul va avea cheltuieli zero, neplătind o taxă de evaluare şi nici comisionul de la vânzarea locuinţei vechi şi achiziţionarea locuinţei în Green City.
Dacă potenţialul cumpărător este de acord cu evaluarea efectuată, se încheie antecontractul de schimb, în care va fi menţionată diferenţa de preţ dintre evaluarea efectuată şi valoarea locuinţei din Green City. După plata acestei diferenţe, cumpărătorul se poate muta imediat în noua sa locuinţă din Green City, indiferent dacă locuinţa veche a fost sau nu vândută. Cumpărătorul rămâne