Hei-rupismul din administraţia publică locală se perpetuează de la un mandat la altul. Am tot scris că există viaţă după CET, că este o gaură neagră, în care se duc banii tuturor braşovenilor.
Încă nu s-a găsit o soluţie care să repună pe picioare acest sistem, nu să funcţioneze doar în interesul băieţilor deştepţi de la Bepco, care revinde agentul termic (obţinut rezidual în urma producerii energiei electrice) la Tetkron – firma Consiliului Local care revinde şi îl transportă către populaţie.
În schimb, s-a tocat o căruţă de bani pentru publicitate, pentru ca braşovenii să se rebranşeze la sistemul centralizat de încălzire. Promisiunea era că nu plătesc taxele de rebranşare (curată neruşinare, după ce oamenii au fost jumuliţi de bani ca să scape de această nenorocire).
Mai mult, acum s-a revenit cu minunea că s-a redus preţul Gigacaloriei pentru noul sezon rece, reducere suportată de Bepco (practic, pe ei nu-i costă producerea agentului termic, iar fiecare leu încasat pentru o Gigacalorie este profit), dar pierderile rămân tot la Tetkron, adică vor fi suportate tot din buzunarul public.
Mai amintesc de furia cu care se montau în urmă cu 4-5 ani centrale termice în şcoli, iar acum unităţile de învăţământ sunt rebranşate la sistemul centralizat. Asta ca să mai punem paie pe foc pe haosul gândirii à la long din Primărie.
Apoi, ce nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă unele capete (ne)luminate din administraţie, ester faptul că oamenii au renunţat la termoficarea centralizată nu din cauza costurilor Gigacaloriei, ci a faotului că plăteau la zi facturile şi nu aveau parte de apă caldă şi căldură, din cauza vecinilor datornici. Iar soluţia este clară: realizarea sistemelor de distribuţie şi contorizarea pe orizontală a apartamentelor, astfel încât să fi debranşaţi doar rău-platnicii. Nu îţi trebuie cinci facultăţi ca să faci o analiză a crizei d