Opt protestatari de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat miercuri în greva foamei, recurgând la acest gest pentru a-l forţa pe liderul de sindicat Mihai Diculoiu să-şi dea demisia.
Mai mulţi protestatari au declarat că vor recurge şi ei la acelaşi gest dacă liderul de sindicat nu înţelege că nu mai este dorit pentru a le reprezenta interesele.
Şedinţa care a avut loc între comitetul de criză şi noul director al Oltchim, Radu Olaru, s-a încheiat iar decizia luată a fost ca în fiecare zi de vineri să se caute soluţii pentru a fi recuperate restanţele salariale ale angajaţilor.
Noul director al S.C. Oltchim este, începând de miercuri, Radu Olaru, fost director economic al societăţii în timpul conducerii lui Constantin Roibu.
Radu Olaru nu a făcut nicio declaraţie înaintea şedinţei cu salariaţii.
Şi miercuri s-au strâns aproximativ 200 de angajaţi în faţa birourilor care solicită demisia liderului de sindicat Mihai Diculoiu.
Salariaţii, constituiţi într-un comitet de criză, sunt îngrijoraţi de soarta combinatului după data de 18 septembrie, când este programată privatizarea companiei.
Protestele la Oltchim au început în urmă cu o săptămână, când societatea a decis oprirea definitivă a procesului de producţie pentru că Electrica Furnizare a făcut somaţie pentru data de 15 septembrie, când se va opri furnizarea energiei electrice.
Tot atunci, directorul general Constantin Roibu şi-a înaintat demisia.
Situaţia de la Oltchim este în atenţia guvernului, premierul Victor Ponta a însărcinat mai mulţi miniştri să se implice în dezamorsarea conflictului.
Potrivit acordului cu FMI, Oltchim urmează să fie privatizat în 18 septembrie.
AGERPRES.RO
Opt protestatari de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat miercuri în greva foamei, recurgând la acest gest pentru a-l forţa pe liderul de sindicat Mihai Diculoiu să-şi dea demis