La jumătatea şedinţei de miercuri, lichiditatea de pe piaţa Sibex era una mult mai bună comparativ cu cea din primele două sesiuni ale săptămânii. Creşterea interesului a venit pe fondul unei prezenţe mai active a cumpărătorilor, în contextul direcţiei ascendente a cotaţiilor, optimismul prelungindu-se pentru a doua zi la rând. La ora 16.45 se înregistrau circa 1400 de contracte iar valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 17 milioane de lei.
După jumătate de şedinţă, cel mai tranzacţionat produs derivat era cel pe indicele Dow Jones, care se pare că a ieşit oarecum din conul de umbră în care intrase în prima săptămână a lunii. Jucătorii şi-au împărţit interesul între scadenţa septembrie, remarcată prin 700 de contracte şi scadenţa decembrie care atrăgea 60 contracte. Indicele american creştea cu 65 de puncte pe septembrie şi cu 25 pe decembrie, cotaţiile fiind de 13.360 şi 13.265 puncte. Evoluţia de la Sibex era una corelată cu piaţa futures americană, unde indicii creşteau ca efect al ştirilor din Germania, ţară care va participa la fondul european permanent de salvare.
Pe locul secund în preferinţele speculatorilor se afla perechea euro/dolar cu 225 de contracte realizate pe scadenţa decembrie, conform datelor de la ora 16.45. Cotaţia euro câştiga teren faţă de moneda americană, urcând cu 0,35% la o valoare de 1,29 USD. Pe pieţele valutare externe, euro s-a apreciat semnificativ în raport cu dolarul, atingând maximul pe patru luni, după ce Curtea Constituţională din Germania a dat undă verde ratificării fondului european permanent de salvare. Practic, această decizie a dus la explozia cererii de euro, fapt reflectat de aprecierea cotaţiei. Tot pe segmentul derivatelor valutare de la Sibex se mai consemnau şi 22 de contracte euro/yen pe scadenţa decembrie. Euro creştea cu 0,41% la 100,46 yeni. Pe pieţele externe, moneda comună a crescut pentru a dou