Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind transmiterea unor suprafeţe de teren de 645 metri pătraţi aflată în domeniul public al statului, din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Constanţa". Deputaţii constănţeni au votat pentru adoptarea acestui proiect de lege. Proiectul legislativ a fost iniţiat de Guvernul Ungureanu, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
Pe terenul agricol transmis Ministerului Transporturilor se plantează nutreţul pentru noile rase create la Institutul de Cercetare Palas. Hotărârea urmează să fie pusă în discuţia Executivului însă, în fapt, terenul a fost preluat mai demult.
Şoseaua de centură a oraşului Constanţa traversează de la vest la est întreaga suprafaţă a Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas Constanţa, ea trecând pe lângă ferma de biobază de ovine şi caprine a unităţii. Institutul din Palas a fost în administrarea directă a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti" din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii. Institutul din Palas nu a primit niciodată fonduri de la bugetul de stat, unitatea reuşind să se întreţină din surse proprii. Institutul, înfiinţat prin Decret Regal în anul 1897, sub denumirea de Oieria sistematică Palas, este cea mai mare unitate de cercetare zootehnică din România.
Cum va arăta Centura Constanţei
Centura Constanţei, în lungime de 22,2 de kilometri va avea 26 de poduri şi pasaje peste calea ferată, cinci noduri rutiere multi-nivel, un spaţiu de servicii şi odihnă şi un centru de întreţinere şi