După ce a inventariat şi evaluat aparatura medicală din cele 67 de unităţi spitaliceşti desfiinţate de fostul guvern pedelist, la nivel naţional, ministrul Sănătăţii doreşte să transfere aparatele nefolosite la spitalele funcţionale. În Vrancea, spitalele din Mărăşeşti şi Odobeşti au fost închise fără motiv, de fostul guvern pedelist. La Mărăşeşti a fost înfiinţat un centru de permanenţă şi un cămin pentru persoane vârstnice, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au reuşit să transfere, din întreaga aparatură rămasă de la fostul spital, doar aparatul de radiologie. La finele anului trecut, acest aparat a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani. Reprezentanţii DSP au spus că celelalte dispozitive medicale sunt utilizate, în prezent, în cadrul Centrului de Permanenţă din localitate.
Nenumărate oferte de transfer a aparaturii medicale au fost şi la Spitalul din Odobeşti, dar autorităţile locale, în subordinea cărora se află unitatea, au refuzat vehement orice cerere deoarece fac demersuri pentru a redeschide unitatea. Astfel, Spitalul din Odobeşti a intrat în conservare, până când autorităţile vor reuşi să îl redeschidă. Luna aceasta, o comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii va veni la Spitalul din Odobeşti pentru a analiza posibilitatea redeschiderii.
Ministrul Sănătăţii a precizat, într-un comunicat de presă, că procesul de transfer al dispozitivelor medicale va continua în următoarea perioadă, dar în funcţie de finalizarea şi soluţionarea cererilor de redeschidere a unor unităţi medicale, cereri depuse de autorităţile locale.
După ce a inventariat şi evaluat aparatura medicală din cele 67 de unităţi spitaliceşti desfiinţate de fostul guvern pedelist, la nivel naţional, ministrul Sănătăţii doreşte să transfere aparatele nefolosite la spitalele funcţionale. În Vrancea, spitalele din