Când lumea se schimbă și scena trebuie să se schimbe odată cu ea. Revista Scena.ro, aflată în al patrulea an de apariție, reface traseele artistice contemporane construind o legătură între scena românească și cea mondială.
De data aceasta reducând prețul de vânzare de la 15 la numai 8 lei!!
Numărul 18 al revistei deschide simbolic stagiunea 2012-2013 cu o trecere în revistă a evenimentelor primăverii și verii teatrale – Festivalul European al Spectacolului de la Timișoara, Festivalul Shakespeare, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, dar și Olimpiada Culturală și LIFT – Londra și Festivalul de la Avignon/ In și Off. Vorbind despre creatori și grupuri teatrale prezente pe scene românești și despre artiști români activi pe scena internațională, Scena.ro reduce distanțele reale sau imaginare și convertește diferențele în puncte comune.
Printre highlights-urile acestui număr: Eugenio Barba – în dialog cu George Banu, interviul cu regizorul britanic James Dacre, autorul spectacolului teatrului The Globe prezentat în Festivalul Shakespeare la București, interviul cu Andreas Beck, directorul Shauspielhaus Viena, membru al juriului internațional al FEST-FDR 2012, interviul cu coregraful francez de origine maghiară Pál Frenák. Mirella Nedelcu Patureau scrie despre Simon Mc Burney la Avignon, Cristina Modreanu și Anca Ioniță despre scena londoneză în plină Olimpiadă culturală, iar Ilinca Tamara Todoruț despre Focusul Polonia de la Festivalul Internațional de la Sibiu. Cronici de teatru, dans și circ completează sumarul.
Ca de fiecare dată, practicienii scenei românești sunt invitați să vorbească în rubrica Voice-over, iar Miki Braniște, producătoarea Festivalului Temps d’images a ales să ne prezinte Independentul – o specie autosalvată.
Nu uitați! O parte dintre articole se găsesc și la www.revistascena.ro.
Vestea bună e că d