Cei doi pacienţi, din Braşov şi Bucureşti, cu boli inflamatorii şi-au văzut visul cu ochii şi au reuşit să urce pe Vârful Moldoveanu.
Ana Maria, tânăra de 29 de ani din Bucureşti şi Raul, braşoveanul în vârstă de 37 de ani, s-au întors deja cu bine din expediţia intitulată „Făgăraşul Speranţei”, experienţa lor fiind o reuşită remarcabilă. Pe un traseu de munte foarte dificil inclusiv pentru o persoană perfect sănătoasă cei doi au reuşit să îşi depăşească încă o limită, cea a propriei boli. Expediţia, care a durat patru zile şi a fost o provocare chiar şi pentru echipa ce i-a însoţit, şi care a fost formată din oameni perfect sănătoşi, poate fi o adevărată victorie a celor doi tineri asupra bolii, care, până nu demult, le conducea viaţa.
,,Cu câţiva ani ȋn urmă, cea mai lungă expediţie era din cameră până la magazinul din colţ. Puseele bolii, internările ȋn spital, mersul la medic, oboseala generată de anemie, imunitatea scăzută, durerile abdominale cumplite ȋmi conduceau viaţa. În timp, cu tratamentul corect pentru mine, cu sprijin şi ȋnţelegere din partea medicilor, a familiei şi a prietenilor am ajuns să fiu stăpână pe viaţa mea. Expediţia pe vârful Moldoveanu este un mesaj transmis tuturor celor care suferă de boli inflamatorii intestinale: eu am reuşit să ȋnving boala, deci puteţi şi voi! Mergeţi la medic, nu vă ascudenţi suferinţele acasă şi nu ignoraţi semnele bolii! Boala nu trece de la sine”, a declarat Ana Maria.
Cei doi pacienţi, din Braşov şi Bucureşti, cu boli inflamatorii şi-au văzut visul cu ochii şi au reuşit să urce pe Vârful Moldoveanu.
Ana Maria, tânăra de 29 de ani din Bucureşti şi Raul, braşoveanul în vârstă de 37 de ani, s-au întors deja cu bine din expediţia intitulată „Făgăraşul Speranţei”, experienţa lor fiind o reuşită remarcabilă. Pe un traseu de munte foarte dificil inclusiv pentru o persoană per