Nu s-a scris nimic despre remarcabila dubla performanta a echipelor Romaniei la Olimpiada de sah, Istanbul 2012. Fetele au reusit un loc 5 care le califica la Cupa mondiala pe echipe din 2013, iar baietii ajung pe locul 8. Au fost 124 de tari participante la feminin si 150 de nationale masculine, iar in urma reprezentantelor tarii noastre sunt tari cu traditie mare si sahisti foarte valorosi. Multumim ambelor reprezentative de sah olimpice ale Romaniei! Jos Palaria!
Priveam cu interes la televizor Olimpiada de la Londra, nu conta sportul pe care il urmaream. Era cursa de ciclism si cred ca noi nici macar nu am reusit sa terminam cursa, prin primul reprezentant al Romaniei dupa 32 de ani, Andrei Nechita. El a intrat in istorie, desi nici macar nu a trecut linia de sosire, dar Olimpiada are alte reguli scrise sau nescrise, iar spiritul olimpic prezent la intreceri este ceva cu totul special, fata de alte competitii sportive.
Rutierul Alexandr Vinokurov (Kazahstan, 38 de ani), la capatul unui efort superb si a unei cariere incheiate florios cu medalia de aur.Concursul s-a desfăşurat pe distanţa de 249,5 kilometri.
Nu sunt un pasionat al ciclismului, dar imi place sa urmaresc diferite sporturi, ca orice indragostit iremediabil de a privi alti sportivi si din alte sporturi. Nu am sa va povestesc cursa ci numai un fapt interesant, petrecut in aceasta cursa de ciclism, care pe undeva se leaga cu discutiile noastre in contradictoriu. Cursa a fost castigata de ciclistul din Kazahstan, Aleksandr Vinokurov, care mai castigase o medalie de argint, la Sydney 2000, dar cum aflati din textul de mai jos:
"Philippe Gilbert s-a aflat cale de multi kilometri in frunte impreuna cu un grup puternic si cu sanse, intr-o curba insa cu circa 12 km inainte de final Fabian Cancellara, socotit in acest moment favorit, a pierdut controlul si a cazut.
Pe ultimii