Caietul de sarcini pentru vânzarea combinatului chimic a fost cumpărat de 13 investitori, dintre care majoritatea sunt firme străine.
Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cumpărat de 13 investitori, majoritatea fiind companii străine.
„Numai ieri (n.r. - marţi) s-au vândut trei caiete de sarcini la Oltchim, în total am vândut peste zece", a declarat ieri şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, citat de Mediafax.
Pe parcursul zilei de ieri, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, îl informa pe premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern, că până în momentul respectiv 12 firme cumpăraseră caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, Ponta atenţionându-l să nu vorbească la microfon pentru că vrea să rămână „una şi bună", care să salveze locurile de muncă.
Băncile susţin în continuare Oltchim
„Problema Oltchim, domnule ministru, ceasul merge", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, la începutul şedinţei de Guvern, în faţa jurnaliştilor. Fără să vorbească la microfon pentru a se auzi în sistemul de sonorizare, Chiţoiu i-a spus lui Ponta că procedurile sunt în desfăşurare şi că vor fi finalizate marţi, 18 septembrie, adăugând că 12 investitori s-au arătat interesaţi până în prezent de preluarea Oltchim, aceştia achiziţionând deja caietul de sarcini.
„Marţi, pe 18? Bine, douăsprezece (caiete de sarcini - n.r.)? Doamne ajută! Nu, nu, nu! Nu spuneţi «douăsprezece» la microfon, vreau să rămână una şi bună care, în primul rând, să salveze locurile de muncă şi să dea o perspectivă în termen mediu şi lung pentru tot ceea ce înseamnă Oltchim, Arpechim şi tot ceea ce mai e de făcut", i-a transmis Victor Ponta. Pe lângă interesul străinilor pentru achiziţia combinatului chimic, Remus Vulpescu a mai spus că mai are o veste bună, şi anume că