Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, împreună cu alte 11 persoane printre care primarul comunei Căteasca din judeţ, Corneliu Constantin, şi mai mulţi funcţionari publici sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie pentru că ar fi participat cu acte false la o licitaţie de achiziţie publică în urma căreia trebuia realizată o lucrare de reabilitare a unui pod afectat de inundaţii.
Potrivit procurorilor anticorupţie, în urma acestei operaţiuni, beneficiarul, CJ Argeş, ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene de peste 1,2 mil. euro.
Din rezoluţia de începere a urmăririi penale reiese că în cursul lunii martie 2009 CJ Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă ce avea ca obiect reabilitarea unui pod (localitatea Căteasca) afectat de inundaţii.
Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioadele aprilie-mai şi iulie-august 2005. Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi ele fuseseră avariate anterior, aşadar nu erau eligibile pentru proiectul respectiv. Cererea de finanţare a fost semnată de învinuiţii Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi de primarul comunei Căteasca, Oprescu Corneliu.
"În pofida aspectelor nereale consemnate în cererea de finanţare, în anul 2006 a fost încheiat respectivul contract de finanţare, existând indicii că beneficiarul, Consiliul Judeţean Argeş, a primit pe nedrept suma totală de 1.224.083,64 euro cu titlu de finanţare nerambursabilă de tip PHARE", notează DNA în comunicatul remis presei, precizând că în u