Ion Petre, edilul din Panciu şi Ion Avram, primarul de la Rugineşti sunt vizaţi de anchetele procurorilor anticorupţie.
Primul care a dat explicaţii în legătură cu modul cum s-a desfăşurat Referendumul din 29 iulie a fost primarul oraşului Panciu, Ion Petre, care a fost citat în acest dosar în calitate de martor.
Acesta a fost chemat de procurori după ce în presa naţională a apărut un material în care edilul dezvăluia unui jurnalist de la Gândul „deghizat" într-un raportor PSD ce măsuri va întreprinde pentru a aduce cât mai mulţi oameni la vot. Potrivit acestuia, în oraşul pe care îl păstoreşte se va acţiona la Referendum cu maşini şi oameni care se află în teren.
"Avem maşini pentru toată lumea. Eu sunt la al cincilea mandat, deci nu vor fi probleme. Am un viceprimar dat dracului, Iulian Nica. E văr primar cu ministrul Dan Nica. Viceprimarul are o organigramă de lucru pentru Panciu", s-a lăudat primarul Petre.
La rândul său, viceprimarul Iulian Nica spune celor care au efectuat sondajul că fiecare secţie va fi supravegheată, iar dacă prezenţa la urne este slabă se va acţiona în forţă pentru aducerea oamenilor la urne.
"S-a făcut un inventar asupra tuturor cetăţenilor prezenţi în momentul de faţă în oraş. Fiecare dintre coordonatori lucrează în teren. Din analiza noastră avem prezenţă de 65% din cei înscrişi pe listă. Ceilalţi sunt plecaţi în străinătate. Să ştiţi, avem şi morţi pe liste! Avem listă cu numere de telefon, cu blocul etc. Planul nostru este aşa: dacă la ora 17 la amiază, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%... acţionăm în forţă. Vedem ce zone nu s-au mişcat. Ne uităm pe strada X cine a venit la vot şi cine nu a venit. Mergem şi îi aducem la vot. Sunt în jur de 9 maşini pe fiecare secţie".
În aceeaşi situaţie se află şi primarul din Rugineşti, Ion Avram, care trebuie să ofere explicaţii pentru ceea ce a declara