După 8 minute cu Elveţia şi 9 minute cu Austria în "amicalele" din vară, mijlocaşul Pandurilor a prins 13 minute în teren pe finalul meciului de vineri: a marcat fabulos, după o cursă senzaţională, şi mărturiseşte că "mama nu vrea să recunoască, dar a plîns, ei n-au avut şansa să mă vadă crescînd"
Revelaţia lui Grigoraş la Pandurii a devenit una din speranţele României în cursa spre Mondialul brazilian: născut la Piatra-Neamţ, cu junioratul la Ardealul Cluj şi Espanol, Maxim (22 ani) a înscris la primul meci oficial în tricoul "naţionalei".
- Alex, felicitări pentru gol! Cum ai simţit primul meci oficial la "naţională", şi pe Arena Naţională?
- Mulţumesc, dar cu Andorra am avut şi puţin noroc, au fost adversari facili. E o onoare să joc pe Arena Naţională, fusesem doar o dată, ca spectator la finala Cupei. Atunci simţi că eşti fotbalist, cînd ai fanii în spate!
"Nu sînt tînăr, în fotbal eşti tînăr la 16 ani"
- Cum te simţi la 22 ani ca marcator pentru România?
- Am citit o sumedenie de declaraţii cu privire la vîrsta jucătorilor. Cred că e o problemă de mentalitate la noi: fotbaliştii de 22-23 de ani sînt consideraţi tineri, iar cei de 28 de ani drept bătrîni. Eu nu sînt un jucător tînăr! Iar unul la 28 de ani nu e bătrîn!
- Şi cum crezi că trebuie abordată problema?
- În Spania am învăţat să înţeleg altfel lucrurile: tînăr eşti la 16-17 ani, dar dacă la 22 nu strîngi suficiente meciuri în prima ligă, nu prea mai ajungi mare fotbalist. Să ne uităm la Muniain, de la Bilbao, asta ca să nu vorbim de Messi.
"Îi datorez mult lui Chiricheş"
- Cît de uşor îţi e să joci în 4-2-3-1, sistemul pe care îl fundamentează selecţionerul?
- Şi la Pandurii jucăm ceva asemănător, un 4-3-3 care se modifică pe fază defensivă. Dar, orice s-ar spune, un fotbalist de valoare ar trebui