Plai, cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat de către voluntari și premiat de Angela Merkel cu Premiului Charlemagne pentru tineri europeni drept cel mai bun proiect multicultural din România începe vineri la Timișoara. Ediția din acest an îl are cap de afiș pe artistul germano-african Patrice. Sursa: Adi PîclișanSursa: Adi Pîclișan
1 /.
După Al di Meola sau Paco de Lucia, Yungchen Lhamo, cu sunetul Tibetului, Mariza şi Misia, cu fado portughez, Esma Redzepova cu spiritul Macedoniei, Sainkho Namtchylak din Tuva, Dobet Gnahore din Coasta de Fildeș, Susana Baca simbolul muzicii peruane, Idan Raichel cu sunetul orientului, Fanfara Ciocârlia şi Grigore Leşe, la cel mai mare festival de muzica lumii din Europa ajunge Patrice. Plai, festivalul organizat de 7 ani la Timișoara exclusiv prin voluntariat, îl are cap de afiș pe artistul a cărui muzică nu poate fi încadrată într-un singur gen. De accea i se spune ”artistul fără bariere”. Patrice este influenţat de muzica reggae, funk, soul, rock şi folk englezesc, astfel că piesele sale se remarcă printr-o fuziune de stiluri şi diversitate primită cu entuziasm de public. El va concerta în prima seară a Festivalului Plai din Timişoara, vineri, în 14 septembrie. În deschiderea serii vor concerta trupa portugheză Oquestrada şi SubcarpaţI (care vor urca pe scenă și în celelalte două zile). Festivalul va continua cu alte două zile de concerte şi activităţi la care sunt aşteptaţi toţi timişorenii, dar şi foarte mulţi vizitatori din ţară şi din străinătate.
În seara de 15 septembrie vor concerta, Blue Nipple Boy şi Fatoumata Diawara, iar festivalul va fi încheiat, în 16 septembrie, de concerte susţinute de Ganga Jazz Ensemble şi Aziza Mustafa Zadeh & Trio.
Pe toată durata Plai vor avea loc ateliere de manufacturare de păpuşi, confecţionare de portofele, de pictu