Preparatul, unul dintre preferatele lui Chef Cătălin Scărlătescu, este de fapt o combinaţie între două feluri de mâncare, realizată special de Mehrzad pentru preselecţiile MasterChef.
"Este o combinatie intre Tah Chin Polo si Adviye Polo. Cand trebuia sa ma prezint la MasterChef la preselectii, m-am tot gandit si voiam sa fac ceva inedit, dar nici unul din preparatele mai sus mentionate nu aveam cum sa le fac intr-o ora, deoarece atat era timpul alocat. Uite asa am facut experimente si am ajuns sa fac preparatul meu in 45 de minute. Asa am luat 3 de "DA" de la Chefi. Pe deasupra un as de la Chef Catalin Scarlatescu, o bila alba de la Chef Florin Dumitrescu si aprecierile lui Chef Sorin Bontea", a scris Mehrzad pe site-ul lui de reţete pe care l-a lansat în urmă cu puţin timp.
"Ingrediente:
-pulpa superioara de pui dezosata, fara piele - 2 buc
-orez basmati indian / pakistanez - 300 gr
-ciuperci champignon - 2 buc medii
-ulei din samburi de struguri sau soia - 200 ml
-zahar - o lingura
-ou - 2 buc
-ceapa - o bucata medie
-zereshk ( agrise uscate ) 3- 4 linguri
- miez fistic pai ( trebuie sa fie pai, nu miez de fistic intreg ) - 2-3 linguri
-miez migdale pai ( trebuie sa fie pai, nu miez de migdale intreg ) - 2-3 linguri
-sofran iranian - 1 gram
-crema de iaurt - 50 gr
-curcuma ( turmeric ) o lingura
-adviy kari ( curry ) - 2 linguri
-piper
-sare
In prima faza, se pune apa in cratita la fiert, doar 2/3 din cratita. Se spala orezul de 2-3 ori in castron cu sare ( prima data cand pui orezul in castron, pui si un pumn de sare grunjoasa, vei vedea ca apa o sa devina tulbure, amesteci incet sa nu se rupa bobitele de orez, si asa iese tot praful de pe orez, asta se procedeaza si la fasole, linte, etc. ) din acest motiv se spala in 2-3 ape, ca sa iasa