Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice susţin că autorizaţia de construire a Cathedraln Plaza fost anulată de mai multe instanţe judecătoreşti.
ARCB susţine că a introdus cauza la Tribunalul Bucureşti, încă din anul 2006, si s-a finalizat în ţară la 3 noiembrie 2010 cu decizia dată de Curtea de Apel Suceava, iar la instanţele europene sentinţa a fost dată de CEDO în 10 aprilie anul acesta, prin cu hotărârea nr. 10787/08.
"Dosarul deschis de ARCB a fost strămutat la cererea Millennium Building Development (MBD) din Bucureşti, la Constanţa, Craiova, Piteşti, Curtea Constituţională (CCR), Târgovişte, Ploieşti, apoi prin revizuirile cerute de ARCB a ajuns la Suceava, Alba Iulia şi Iaşi. Cererea a fost depusă la CEDO de către MBD şi pierdută pentru totdeauna", informează reprezentanţii Arhiepiscopiei.
Potrivit acestora dosarul a fost purtat în raza de competenţă a 8 Curti de Apel şi la CCR, 15 soluţii au fost în favoarea ARCB (incluzând şi decizia CCR) şi una singură în favoarea MBD şi aceasta revizuită.
"Curtea Constituţională a dat Decizia nr. 822 din 07/07/2008. Respinge excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 48 lit. d) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, excepţie ridicată de Societatea Comercială "Millennium Building Development" - S.R.L. din Bucureşti în Dosarul nr. 7.222/120/2007 al Tribunalului Dâmboviţa - Secţia comercială şi de contencios administrativ", se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.
F. A. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice susţin că autorizaţia de construire a Cathedraln Plaza fost anulată de mai multe instanţe judecătoreşti.
ARCB susţine că a introdus cauza la Tribunalul Bucureşti, încă din anul 2006, si s-a finalizat în ţară la 3 noiembrie 2010 cu decizia dată de Curtea de Apel Suceava, iar la instanţele europene sentinţa a