Potrivit datelor oferite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), reţeta electronică este tot mai mult folosită de medicii de familie. Astfel, medicul-şef al CNAS, dr. Marius Filip, a declarat că până pe 10 septembrie au fost prescrise în format electronic 625.414 reţete dintr-un total de 638.003. Mai exact, în format clasic au fost prescrise 12.032 la cabinetele medicilor prescriptori şi 557 la domiciliul pacienţilor. Potrivit aceleiaşi surse, judeţele care se află în topul prescrierilor în format electronic sunt Iaşi, cu 37.436 de reţete, Braşov şi Bucureşti, fiecare cu câte aproximativ 35.000.
La polul opus sunt medicii de la Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) şi de la cea a Transporturilor, care în cele aproape două luni şi jumatate de la implementarea sistemului nu au prescris nicio reţetă electronică, potrivit statisticilor oficiale. Prescrierea electronică a fost introdusă de la 1 iulie şi va funcţiona în paralel cu cea clasică până la sfârşitul anului. Potrivit datelor oferite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), reţeta electronică este tot mai mult folosită de medicii de familie. Astfel, medicul-şef al CNAS, dr. Marius Filip, a declarat că până pe 10 septembrie au fost prescrise în format electronic 625.414 reţete dintr-un total de 638.003. Mai exact, în format clasic au fost prescrise 12.032 la cabinetele medicilor prescriptori şi 557 la domiciliul pacienţilor. Potrivit aceleiaşi surse, judeţele care se află în topul prescrierilor în format electronic sunt Iaşi, cu 37.436 de reţete, Braşov şi Bucureşti, fiecare cu câte aproximativ 35.000.
La polul opus sunt medicii de la Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) şi de la cea a Transporturilor, care în cele apr